Σπύρος Σιαμπλής

Το… έβδομο και πιο λαμπρό «αστέρι» στον ουρανό του ΟΑΚΑ!

Ο Σπύρος Σιαμπλής εξηγεί στο sport-fm.gr γιατί το λάβαρο του Παύλου Γιαννακόπουλου είναι, τουλάχιστον, ισάξιο με την κατάκτηση ενός Ευρωπαϊκού τίτλου και πως ο Παναθηναϊκός τιμάει τους ανθρώπους του!

Το παλεύουμε από… χθες το βράδυ τούτο το κείμενο! Όχι γιατί δεν ξέρουμε τι θέλουμε να γράψομε, αλλά επειδή… δεν μπορούμε. Να τα χωρέσουμε όλα, να τα βάλουμε σε μια… τάξη. «Τι να πεις και τι να γράψεις, ρε. Απερίγραπτα!», που είπε και μία… ψυχή. Ας είναι...

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Φωτογραφίες, βίντεο, με φυσική παρουσία στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ή ακόμα και σε ζωντανή μετάδοση μέσω της μετάδοσης, πρέπει να είναι... ελάχιστοι αυτοί που να μην πήραν χαμπάρι το τι έγινε χθες το βράδυ προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο καθένας κάνει την ιεράρχησή του, ρίχνει το «βάρος» εκεί που θέλει και κρατάει τις ανατριχιαστικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν με την δική του οπτική γωνία. Από «υλικό» άλλωστε, άλλο τίποτα… Η χωρογραφία που έφτιαξαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, με τα παιδιά της Θύρας 13 να θέλουν να τιμήσουν τον «πατέρα» τους, η ομιλία του… τρεμάμενου Θανάση , το λάβαρο του Παύλου που ανέβηκε μέσα σε ρίγος συγκίνησης; Τι να πιάσουμε και τι να αφήσουμε;

Όλα όσα έλαβαν χώρα χθες στο ΟΑΚΑ, βέβαια, ήρθαν σε… συνέχεια πολλών αντίστοιχων στιγμών που έχουν διαδραματιστεί μέσα στην «οικογένεια» του τμήματος μπάσκετ του «τριφυλλιού», εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια, πάντοτε με την ίδια «θέρμη», με την ίδια αγάπη, την ίδια βαρύτητα και τον ίδιο σεβασμό.

Από την υποδοχή του Ντέγιαν Μποντιρόγκα στο κλειστό των Πατησίων, τις επιστροφές των Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Μάικ Μπατίστ στη σάλα του «Νίκος Γκάλης», μέχρι τα αποχαιρετιστήρια παιχνίδια των Φραγκίσκου Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη και την εκδήλωση «Honouring our Legacy», εκεί όπου Παύλος, Θανάσης και Δημήτρης Γιαννακόπουλος τίμησαν τους Αλβέρτη, Διαμαντίδη, Μποντιρόγκα, Αντώνη Φώτση και Στόγιαν Βράνκοβιτς.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, λοιπόν, όχι μόνο δεν πρόκειται για… σύμπτωση που επαναλαμβάνεται αλλά, αντιθέτως, πως μόνο ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του -οργανωμένος και… απλός- ξέρουν και μπορούν να τιμούν όπως πρέπει και τους αρμόζει, αυτούς που… πρέπει και τους αρμόζει!

Γι’ αυτό, τέτοιες στιγμές συγκρίνονται και είναι το λιγότερο ισάξιες, αν δεν τις ξεπερνούν, μόνο με κατακτήσεις Ευρωπαϊκών τίτλων. Γι’ αυτό και το «αστέρι» του Παύλου Γιαννακόπουλου βρίσκεται εκεί, στον… ουρανό του ΟΑΚΑ, δίπλα στα υπόλοιπα έξι! Και, όποιον «πράσινο» κι αν ρωτήσεις, θα σου πει πως είναι το πιο «λαμπρό» απ’ όλα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x